26 februari 2009

Så var det torsdag igen och den sista trädgårdsutmaningen, jag tycker att det har varit så roligt att kika in hos er alla som varit med och dessutom fått så mycket fina idéer. En av mina drömmar är att bygga in våran furstekvist till en puncveranda....men....men i väntan på den............


Så fick det bli såhär......jag satte upp spetslängder på vardera sida och klädde in en dyna i röd/vit rutigt och planterade röda och vita blommor i krukor och lådor.......i år blir det ett annat färgtema.

Lite vackra blomster på en sliten stol som grannen skulle slänga......trodde hon ja!......Den tog jag hand om så den pryder nu mera furstekvisten med olika krukor och blomster.


Denna rabatt gjorde jag i början av förra sommaren och det växte så det knakade, så det var värt allt grävande och bärandes på all sten.

Så detta få bli den sista bilden för denna gång hoppas att ni får en trevlig helg.

Lotta

22 februari 2009

snöööööö

Hallå....hallå Idag har det snöat precis hela dagen så nu har man glömt bort våren.....ne! jag bara skojade...det har faktiskt varit mysigt att bara kura ihop i soffan framför brasan med en kopp kaffe och massor av trädgårdstidningar. Igår var jag hos goa grannen och och drack vin.....det blidde en massa tjejsnack med så klart.....männen var ute och badade is vak och bastu........brrrr......kändes betydligt mysigare att vara inne. Imorgon väntar en ny arbetsvecka och sedan är februari avklarad.

Passa på att ändra om lite på hyllan i trappan.........och

Så fick det bli en liten läshörna i vardagsrummet.......

Så ändrade jag om lite på stegen med och sedan var denna söndag nästan slut....nu är det middagsdags och sedan ska jag kika in hos alla er.
Nu får ni ha en fortsatt trevlig söndag

19 februari 2009

Trädgårds torsdag

Jaha! då var det torsdag igen och med det........lite trädgårdsbilder och det behövs just idag då snön faller där ute........är så trött på det nu, det kunde väl ha kommit till julen...... men barnen har sportlov nästa vecka så det kan väl vara lite roligt för dom även om tonåringarna här hemma inte bryr sig om väder och vind.......dom har i varjefall på sig tights och ballerinaskor mitt i vintern........och då ska ni veta att det köptes in både vinterjackor, vantar, mössor och stövlar som dom själva valt att köpa....så jag tror då inte att dom sätter på sig skidor inte men sonen kanske tar ett par varv så jag ska vara glad för sonens skull i varjefall.....om snön nu inte smälter förstås.

Här är gaveln på vårt hus och här ska även den kommande uteplatsen bli. Vi har tänkt att lägga plattor eller ha grus och sedan bygga en pergola som vi ska ha klängrosor på. Det är så ro fyllt att sitta här på morgonen och äta frukost.........Så lantligt men ändå bara 25 minuter ifrån Stockholms city......det ni!

Vackra rosor som jag tyvärr inte vet namnet på....blommade första gången förra sommaren och dom doftar så gott.

Löjtnantshjärtan är en av mina favoriter.....vi har ett antal som verkar trivas utmärkt på vår tomt då dom växte till sig och blev jätte stora redan första sommaren.

Det var allt för mig denna trädgårdstorsdag nu får ni ha en trevlig helg alla där ute och sedan vill jag tacka för alla gulliga kommentarer ifrån er.

Lotta

14 februari 2009

Alla hjärtans dag

I dag har det varit en mys lördag på tu man hand med lång frukost och städning inför hjärtmiddagen som maken min ska laga.....han håller nämligen på just nu......det blir trattkantarellsoppa, espressomarinerad kycklingfilé med mandelpotatispuré, röda linser och rödvinsås....till efterrätt blir det bakelse.....


Det här fina fick jag av maken i present idag......kungsängslilljor och rosen olja för badkaret.

Gjorde lite fint till middagsbordet med rosor och murgröna i en skål med vatten


Spred ut lite rosenblad och blad ifrån hjärta på tråd.....kan väl inte passa bättre en sådan dag.

snart blir det middag....hoppas jag för nu knorrar det i magen.


Lite förberedelser inför middagen.
Trevlig hjärtedag Lotta


12 februari 2009

Trädgårdssrömmar

Hej hopp! så var det då trädgårdstorsdag igen, det är så roligt att kika in hos alla er som är med, titta på vackra bilder och trädgårdar man får så mycket roliga och fina ideér........men så inser man att sommaren inte är så lång....då man inte alltid får färdigt det man vill hinna....ja...ja....jag säger det igen Rom byggdes ju faktiskt inte på en dag:) Så tålamod lilla fröken som maken min brukar säga.....


Det här är då jag i vårt fina växt hus......Ha...ha...ha....Ne! men det kan bli kanske med några kilon lättare och en man som orkar bygga ett sådant så kan det kanske bli såhär som på denna vackra bild som jag hittat här ute. Ja den är helt underbar denna bild.

Detta skulle jag också kunna tänka mig att ha ute i trädgården........Tänk ett skönt fotbad efter en lång arbetsdag i trädgården.


Det var mina trädgårdsdrömmar för denna vecka, nu ska jag kika in hos alla er andra och drömma mig bort.

Ha det gott! Lotta


08 februari 2009

Solstrålar

Hej igen, det är inte ofta solen visar sig numera.....men när den väl är framme gäller det att njuta av det korta......Ja......ja.....jag vet att det närmar sig.....Tog lite kort på ting som hamnat i solens strålar........Men dom är då inte tagna idag i detta trista väder....Brrrr.......så tråkigt.


Denna fina lyckta fick jag av min käre make i julklapp, nu hänger den i ett fönster i vardagsrummet.

Min älskade pionbok....så fin, så den kan jag varmt rekommendera till alla som älskar pioner. Själv satte vi två bondpioner förra sommaren och iår lär det bli fler, vill ha en jätterabatt med bara pioner i....Så lyste solen även över köksbordet så det blev en bild till med lite strålar på. Duken som ligger där är min absoluta favorit duk den köpte jag på indiska för några år sedan full med spets och dessutom var den på rea........brickan fyndade jag på loppis och.....Ha! Ja faktiskt så har jag nog köpt allt som står där på loppis. Tänk vad roligt det är att fynda en massa.
Nu får ni ha en trevlig ny vecka.
Lotta

05 februari 2009

Hallå! då var det dags med utmaning i trädgårdsdrömmar, alltså varje torsdag i februari ska vi som är med visa bilder ifrån vår eller andras trädgårdar.........Det ska bli superroligt...särskilt nu när man längtar ihjäl sig......efter våååååååååår!

Vill du vara med, klicka på bilden ovanför.


Vi flyttade in i vårt nybyggda hus hösten 2006. Våren 2007 var det då dags för att anlägga trädgården......ja! nu har vi ju inte riktigt gjort den färdig.......men...vi är på god väg, jag trodde aldrig att det skulle vara så roligt......visst det är mycket slit.......men det är det värt. Jag har alltid drömt om en köksträdgård.....så den började vi med och sen har planen utgått utifrån den.

Våren 2007 Ny anlagd köksträdgård som maken har fixat till med två drivbänkar i....så fin så. Dessutom är det ny sått.

Senare under sommaren........massor av nyttigt godis.

Så var det dags för första skörden av sallad, morötter, rödbetor, zukinni,gurka och massor av annat smått och gott.
Önskar er en trevlig helg! Lotta

01 februari 2009

Blommor

I helgen tog vi det lugnt... Åt gott, läste en massa trädgårdsböcker och så handlade vi lite blommor som nu pryder fönstren i vardagsrummet... Pelargonerna som stod där i somras ser inte så roliga ut ännu så dom åkte in i tvättstugan.


Köpte två doftjasmin och planterade dom i ett par krukor som jag fyndat på loppis.....självklart blev det vit färg på.....då dom ordagrant var bajsbruna....men en femma för två var dom värda, sedan la jag dit ett hjärta som jag fått av goda vänner.


Passade på att ta lite skott ifrån hjärta på tråd och satt dom i små urnor som jag också fyndat på loppis.......hoppas att det tar sig.
Nu får ni ha en trevlig Söndagskväll.
Lotta