22 december 2010

Julefrid

Hej i julstöket, nu börjar julefriden sakta sänka sig här hemma, fast lite julklappsinslagning och matlagning återstår. Idag jobbade jag min sista dag, så nu är jag ledig i härliga 13 daaaar och jag hoppas på lugn, god mat och bara njuta av ledigheten ihop med nära och kära. Igår storstädade jag medans maken la in en massa sill......Vi blev klara kl 02:30 kändes sådär när klockan ringde 06:00 men...men, det är bara jul en gång om året och jag slipper alla bestyr ikväll och kan bara njuta.
jul i vardagsrummet, granen kläddes natten till Lucia som alltid i vitt,fattim anssilver och stora pepparkaksgrisar med vita sidenband .....Granen hämtades hem från stora skogen av maken och sonen;))))och är betydligt finare en när jag gav mig iväg på egen hand för ett par år sedan och kom hem med en granttopp, den julen skrattade alla åt granen:))))

Jul i hallen på sy bordet.
Julbäddat i sovrummet med röd/vit rutigt och massa spets.

Gottebordet står klart...Hmmm nu gäller det att hålla fingrarna i styr. Jag och barnen var uppe hos goa grannen och bakade 8 olika sortens godis förra helgen....dagen avslutades med en härlig middag. Det blev Mintkyssar, två misslyckade kolasatser som jag slängde i slasken, rocky road (helt ljuvlig) Chokladtoppar med nötter och russin, knäck, trilling nöt, polkachoklad och jordnötsbräck.

Idag gjorde jag julbordets arrangemang, äpplen, julgransris och hasselnötter i silverfat på fot.

Julbordet

Och till sist en bild från byrån i hallen med ny utslagna hyacinter som doftar undrbart......
Jag önskar alla en God Jul och ett Gott nytt År.
Lotta3 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Så mysigt och fint du har gjort. Skönt med långledigt.
Önskar dig en riktig ♥GOD JUL♥!
Kram Ullis

Ullis/Leva på landet sa...

Tittar in för att
önska dig ett ☆。*。☆。
★。\|/。★ RIKTIGT GOTT NYTT ÅR. Kram Ullis♥ ♥ ♥

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

God fortsättning på det nya året!

Vad underbart julfint du gjort!

Ha det gott!
kram
nina