11 april 2008

Inflyttning!

Nu har jag visat var vi bodde i väntan på den stora drömmen och här kommer den. Visar lite bilder på första dagarna i det nya huset. Det var en helt galen känsla! Från pytte, till jättestort. Det första jag gjorde var att ta med en badbomb och en handuk för att avnjuta det första badet. Det var sååååå ljuvligt.

Första natten i nya huset. Dagen till ära passade champagne och crustader superbra, det här måste firas. Vi sov på bäddsoffa första natten i vardagsrummet. Andra natten fick vi krypa ner i nyinköpta sängar. Maken var nog mest nöjd då fötterna slapp sticka ut. Det var skönt efter ett år i bäddsoffa.
Första möblerna inne i nya huset. Lite tomt....va? Kistan som ni ser, är vid det här laget målad. Gissa vilken färg? *Hi* . Fönstret som är rakt fram är mitt favoritfönster.


Här är hemmets hjärta. Är så nöjd med köksvalet. Men..såklart. Visst hade det varit fint med vedspis, riktiga såpade trägolv, marmorbänk och annat, men man kan inte få allt. Vi valde ändå gammaldags stil, fast i nyproduktion. Vi är supernöjda. Älskar att laga mat här, umgås, äta mysiga middagar, både med vänner, barn och på tu man hand, baka eller bara ta en tidig morgonfika och titta ut över fälten.



Detta är hallen, stor kan man tycka om man jämför med hallen i torpet. Men vet ni?......... Det är väl märkligt, när vi bodde i torpet hade vi magasinerat massor....massor....massor. Vi saknade inget....nej ....faktiskt inte, men nu får vi knappt plats med det vi har. Det mesta är ju bara att slänga, men jag kan inte.......



Det här, mina damer är..... Herrummet.... Ja ni hörde rätt! Maken min har också ett brinnande intresse, tyvärr inte det vita. Han fick ett alldeles eget rum......han, där han får inreda i sin stil. Chesterfield, whisky, cigarrer och Skottland, det säger en del va? Det är så mysigt att sitta där och titta på tv och småprata.



Ni får ha en trevlig lördag

Lotta :)

15 kommentarer:

Doften av vanilj sa...

Så fint det blev! Kikade just på torpbilderna och ser som sagt en viss skillnad:)!
Men ibland så kan det vara mysigt att leva trångt (korta stunder). Det där med spindlarna var ju mindre trevlig brrrrr!Ha det så bra/Kram

Inne o uteliv sa...

Jag förstår att det var en härlig känsla att få sova första natten i nya huset.
Vi flyttade in i mer eller mindre en byggarbetsplats, så vi fick aldrig den känslan. Men den dagen allt är klart ska jag njuta. :)

Vilket underbart kök, förstår om du trivs där.

Ha det bra!
Kram

Kamomilla sa...

Underbart! Jag förstår er känsla! Vi drack skumvin när innetoan äntligen blev klar för att användas!! (Efter nästan ett halvt år med utetupp) Och allt kändes sååå stooort! men visst är det underligt så snabbt alla skåp fylls upp och alla möbler hittar sin plats. Plötsligt en dag har man trångt! ;) Vi människor tar nog inte så mycket plats, det är våra saker som gör det...

Ni har fått det alldeles underbart där i ert fina hus!

Myrrabutiken sa...

Vad fint ert hus är!! Oj jag känner igen det där med trångbott, vi bodde 5 pers i ett litetlitet gammalt hus i 4 år...underbart med större sedan:) Vi skojade om att ha walkie talkies när vi flyttat:) Kram på dig å trevlig helg! ps jättefint kök, verkligen/Kram Jenny

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

OO så vackert!!!!

Såå kul med ett herr rum!!

Ha en skön helg!!!!!
Kramizzz ♥ Millizzzzz

Stämningsfullt sa...

Åh det går ju knappt att föreställa sig vilken underbar känsla att få sova första natten i sitt nya hus!
Att bygga ett nytt hus är verkligen en av mina drömmar :)
kram!

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Kontrasternas kontrast!
Torp-Hus
vita rum-herrum
Häftigt!
Önskar dig en skön söndag!
Kram
nina

Nicole sa...

Grattis till ert nya, underbara hem. Det ser helt fantastiskt ut. Hoppas att ni är nöjda med allt och får vila lite nu efter allt slit!

Monkan sa...

Men grattis till det underbara boendet !!! Såååå himla fint och stort...kan tro att ni trivs som kungar där
kram kram

Zizzi sa...

Härligt hus! Ser fram emot att se fler bilder när det har blivit mer klart!
Kram cissi

Lantliga drömmar sa...

Så fint! Kan förstå att det var en underbar känsla att få sova första natten i huset!
Kul, och annorlunda, att ha ett herrum! Väldigt smart måste jag säga, hoppas bara att intemin karl kommer på den idén, för det har vi inte plats med :-) Din karl får skatta sig lycklig, det är inte alla som har det lika bra som han! :-)

Ha en bra vecka!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Måste börja med att svara på din fråga, så jag inte glömmer bort det. Du frågade om min tavla som jag har på gästtoan går att köpa!
Tyvärr så gör det inte det, den är handmålad och finns bara i ett exemplar, och vad jag vet så har hon slutat med att måla sådana här tavlor tyvärr...
Ert hus är jättefint! Det var väl kul att inreda ett herr-rum, så alla får sin smak tillgodosedd.
Kram
Marie

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Men Lotta...vilken underbar resa du bjuder på...jag njuter!

Ert nya hem är ju helt underbart! Alltså vilka vackra rum! Köket, dörrarna, fönstrerna, öppenspisen, tomten...ja allt!
Min make blev mäkta imponerad av din makes rum!
Så roligt att ni tog vara på den första natten! Ett minne för livet.

Kraaam Anita

This is Kia sa...

Härliga bilder. Vad skönt att ha en sådan stor hall, det behöver man alltid, man har en förmåga att samla på sig skor och jackor.

Köket är verkligen jättefint, snygga luckor.

Kramar Kia

MiaMaria sa...

Hejsan!

Men så roligt och så fint....
Förstår att ni stormtrivs nu...

HA det så gott!
Miamaria