02 januari 2010

Nyårs vaka

I vår familj brukar det vara väldigt hektiskt kring juletid,,,,,,dels fyller jag år dagen före doppardagen......och då brukar vi har lite fika och glögg....för nära och kära (som ibland blir lite långrandiga:)....Sedan blev det självaste doppar....dagern hos oss med mor och syster och all dess behörighet:)))))) Sedan råkar det vara så att jag är 1/2 italienska ( Pappa Italienare....mamma svensk....men skilda) Så då firar vi julafton igen, den 25/ 12 med hela Galna och uunderbara... släkten som då består av...... Far, styvmor, sysskon, svärmödrar, svärfädrar,,,,farbror med fru,,,,,,barn,,,barbarn och kusiner...... Så när......Nyårsafton äntligen infinner sig,,,,,,, då dessutom mina flickor, åker till sin fader för att fira jul och nyår.....Väljer maken, jag och sonen att fira det nya året för oss själva och det är så ljuvligt, att få vaka in det nya året i lugn och ro:)) visar lite bilder ifrån nyårsmiddagen.

Som bestod av mosserande till klockslaget och nyårsraketer för sonens skull......Kan säga att jag själv skulle tycka att det var så mycket vackrare med dom små rislamporna som lyfte i mörkret.....men....men, det få bli till nästa år....

Efterätten, bestod av hallonglass, vaniljglass, hemmagjorda marängger
,varma fikon och karameliserade nötter.....Och det var sååååå gott.


Vi åt krabba, kräftor och hummer till varm/kall rätt.


Till förätt åt vi ostron med vinegréte och så drack vi en massa......alldeles för mycket champagne.....Så nu efter långledigt tycker jag som vanligt att det ska bli skönt att börja jobba igen.....med mycket god hälsa och rörelse.
Ha en skön vecka....
Kram Lotta

2 kommentarer:

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Kantänka det var skönt att fira lite lugnare efter alla julkalas :D
Mycket gott åt ni också!
Ha det gott!
Kram
nina

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Oj så mycket firande! Och så mycket gott att äta också...
Ja det har varit ett evigt festande, och nu borde man hålla igen lite... iaf jag!
Kram
Marie