29 maj 2008

smultronpuss

Hej och hå! Här går det undan, tyckte nyss jag gnällde över den tunga måndagen som äntligen var över och nu är det redan torsdag. Har inte hunnit med så mycket denna vecka mer än det vanliga tråkiga sysslorna som tvätt, matlagning, och sömn. Har hört att det ska bli kanon väder hos oss i helgen hoppas...hoppas, då blir det viloläge i solstolen kanske lite trädgårdsarbete.......Men såklart! så skulle jag ju behöva måla om trädgårdsmöblerna, plantera tomater, klippa gräsmattan, rensa ogräs, klyva ved, listan kan göras väldigt lång men den ska jag försöka struntar i, man måste få inta viloläge ibland. Men på söndag blir det i varjefall bakluckeloppis och det ska bli skoj, eller jag hoppas det man vet ju inte om man hittar något.
Igår efter jobbet åkte jag och gubben min och handlade ett körsbärsträd......ska bli roligt att få plocka körsbär i sin egen trädgård eller.....det kanske blir barnbarnen som får plocka*fniss* Det lär dröja innan det blir några bär menar jag, nåväl det blev några söta flaskor med som jag har trånat efter ett tag. Visar bilder ifrån vårt smultronland som jag gjorde förra våren och de fina flaskorna.


Vi har en eller flera slänter i vår trädgård, så vi valde att ha smultron i en av dom.
Sååååå gott.


Närbild på blommorna som äntligen har slagit ut, ser ut som det kan bli en del i år

Och vad passade inte bättre in om dessa söta och goda flaskor med smultrondricka som fått det gulliga namnet....ja, ni kan väl läsa själva.

Köpte sex stycken som jag satt i en flaskbehållare som jag fått av min sysster. Den kom hon med i julas med fina mustflaskor i.

En smultronpuss till er alla och trevlig helg!









15 kommentarer:

Hagbacken sa...

Åh så härligt m smultron...känner igen det där..har varit ledig i två dagar...ska jobba hela helgen...är såå förkyld och tänkte jag inget alls skulle göra under dessa dagar...

Men allt det "vanliga, osynliga" arbetet kommer man inte undan...som matlagning, tvätt, disk mmmm

Hoppas du får en skön helg iaf!!

Kram Linda

Kamomilla sa...

Härliga smultronpussar!

ha en skön helg med många projekt eller "bara vara"-tid vilket du än väljer..

Kamomilla

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Så mysigt med smultronlandet och flaskorna i den hållaren var underbart!
Jag blev lite trött av arbetslistan med alla "borden" kan vi inte bara få släppa allt och slänga oss i solstolen? Men jag föstår, för jag känner likadant ;)
Ha det riktigt gott i värmeböljan, glöm inte solkrämen!
kram
nina

This is Kia sa...

Härligt med smultron, de är bara så goda. Körsbärsträd är så vackra på våren. Jo det är mycket att göra i en trädgård, själv har jag bara en balkong =)Men längtar efter en trädgården helst ska den också sköta sig själv =)

Kramar Kia

Nicole sa...

Visst är det gott med både smultron och körsbär! Så söta flaskor med så gulligt namn!
Skall göra-listan är lika lång här...

Ullis/Leva på landet sa...

Smultron är så gott...riktig sommar är det då. Skeulle också behäva göra en massa utemen vill göra samma sak som du... ligga i en solstol. Du missar väl inte min tävling som slutar i kväll?

Kram Ullis

Englagård sa...

Ja en smultronpuss är väl inte helt fel:)
Trevlig helg önskar jag
kram karina

Änglahem sa...

Smultronpuss....vad charmiga flaskor!! Var har du köpt dom någonstans tro?*blink*

Det var ett antal smultronplantor ni har, där kan ni ju trä smultron på strå ju!! vi har ynka 2 plantor..blir ju bara småplock av det...en här o en där....får nog ta och köpa in några fler tror jag.

Ta det lugnt i helgen....inget av arbetena springer ju ifrån dig precis...tyvärr kanske man ska tillägga*fniss*

Ha en härlig helg i värmen!
Kramar, Ulrika

Frida sa...

Vilka söta små flaskor. Ja visst går veckorna fort. Man hinner knappt med. Tyckte det var måndag nyss.
Hoppas du får en härlig helg i trädgården!
Kramar Frida

karofina sa...

ja vi har smultron ÖVERALLT i trädgården!! värsta ogräset, fast jag gillar det ogräset, har satt lite i en kruka på altanenn med så man käka lite efterrätt när man vill ;)
den där drickan var ju för söt!! *vill ha begär kom fram*

"M" sa...

Den är underbar denna dryck...och vilket härligt namn...hihi...man tar vad man har....jag hittade takpannor...gamla och tryckte ned som rabattkant...mest för att vår "Viola" ( själgående gräsklippare) inte ska köra på dem...kram

Inne o uteliv sa...

Hoppas du haft en bra dag med lite arbete och mycket latande i solen. :) Det behöver man ibland. Bakluckeloppis låter spännande, hur går det till. Lycka till iallafall med fyndandet.

Ha det så bra.
Kram!

Ann-Catrin sa...

Smultron puss.. tror knappt jag hört och sett något sötare...

KRAAM A-C

Doften av vanilj sa...

Smaskigt med smultron! Vilken lycka att han en egen täppa med smultron! Gulligt namn på drickan. Låter mycket god tycker jag!/Kram

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Ohh smultron är så härligt goda! Brukar trä långa grässtrån med smultorn med barnen. Så vackert med flaskorna!

Kramisar Anita