24 januari 2009

Planteringsdags

Goddag! Inatt trodde jag att vårt hus skulle blåsa bort men det stod kvar i morse när jag klev upp....men vilket burr väder, så vad hittar man på en dag som denna...Jo! efter ett samtal med gulliga grannen som berättade att hon beställt pelagoniersticklingar ifrån nätet och även en till mig, det var en ny sort som jag inte kom ihåg namnet på.....men tänk att det finns människor som tänker på en ibland man blir ju så...så glad. Sticklingar ja! jag kikade lite närmre på mina mårbacka och det hade kommit massor av sticklingar så det fick bli till att plantera lite...


Tänk att när jag fick det här våningsfatet av maken i julklapp förra året för att ha frukt, nötter och julgodis på hade jag ingen aning om att detta fat kunde ha så många användningsområden, jag ville ju liksom inte ställa bort det efter julen så numera får det stå framme jämt med olika saker på och i detta fall sticklingar.


Nu kom boken som jag fått i av min pappa till användning.

Ställde dit lite annat smått och gott och vips! så fick man vårkänslor. I glaskupan är det skilla lökar som blommat över i väntan på att få planteras ut till våren.
Ha en trevlig lördagskväll Lotta

16 kommentarer:

Vitt och nött sa...

å va vårigt å fint! det där våningsfatet va verkligen fint!

va snäll granne du har! förstår om du blev glad :)

ha en skön kväll!
kram

rosenskära sa...

Härligt användningsområde för våningsfatet! Visst får man RIKTIGA vårkänslor av sticklingarna?!

Ser att du också är en riktig loppisråtta, jag har fyndat idag, ska visa det i nästa inlägg...

Kram/Lena

Myrrabutiken sa...

Mmmmm vad fint, jag gillar allt! Ja vad det skulle va kul om du kunde komma förbi Myrra å hälsa på:) Du skulle trivas hos oss:) Ha nu en skön helg, Kram Jenny

Frida sa...

Hej Lotta!
Vilka fina bilder du visar,vilken snäll granne du har. Det var ju synd att du inte köpte hängaren på loppisen men du kanske springer på en igen.
Hoppas du får en fortsatt trevlig helg!
Kram Frida

Ullis/Leva på landet sa...

Här har det varit ett riktigt busväder idag. Känns inte alls som om det är sommar förrän långt bort. Kul med olika sorters pelargoner. ska bli kul att se hur det går med dem.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

MiaMaria sa...

Hej Lotta!

Vilka grannar du har...

Och våningsfaten är ju så bra, där varierar man lite efter årstiden...och så fiffigt att ha lite sticklingar där nu......

Ha´en bra söndag!
MiaMaria

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Dina bilder väcker vårkänslor! Vad härligt att fatet kan användas till så många olika saker, det är jättefint! Snäll granne du har!
Ha en skön söndag!
kram vännen!
nina

Monica sa...

Hej !!!
Vilken mysig blogg du har......
Jag länkar ,jag med.....
Kram,
Monica

Mia sa...

Hei Lotta! Er ikke det herlig med pelargonier og å ta stiklinger til nye skjønnheter! Det får en virkelig til å føle at våren kan da ikke være såååå langt unna. Jeg har foreløpig tatt kun en stikling, men har klippet ner og tatt inn alle de mindre Mårbackaene mine, i håp om at de vil skyte fart fort.

Takk for hyggelig hilsen i bloggen min. Tenk at du har tittet gjennom hele bloggen min... det må ha tatt en del tid, siden jeg har jo holdt på en stund nå. Men det var veldig koselig at du synes det var verdt å ta en titt.

Gammalt o nytt 1:12 sa...

Vad fina bilder!
Måste nog gå ner och titta till mina pelargoner..ler
Kram Irene

Vita små hjärtan sa...

Här fick man vårkänslor vill jag lova... Ha de gott....

"M" sa...

Härligt, visst är det kul at plantera å känna vårsuget...

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Hej!
Du har något hos mig!
kram
nina

gamla skolan sa...

Åh !Pelargonier , särskilt Mårbacka tycker jag är så fina ! Så fint det blev att sätta dom på våningsfatet ! Kramar Susanne / den gamla skolan

Interiörboden sa...

Jätte fina bilder du visar och vilken underbar granne du har :)

Ha en jätte bra kväll.
Kram Sandra

Interiörboden sa...

Hej!

Åhh, ett så fint våningsfat! :) Och jätte fint du har gjort iordning det :)

Vilken snäll granne du har! :)

Ha en jätte bra dag.
Kram Sandra