27 augusti 2009

Badrummsfix

Hej! Nu sitter jag här igen, men alldeles försent i morgon ska man hoppa upp vid sex tiden......men.....men det är ju fredag imorgon så då brukar jag sitta uppe lite extra på torsdagen. Idag har jag haft lite badrumsfix och målat färdigt hyllan som jag fick av grannarna....men den har tyvärr inte torkat så den får jag visa en annan gång.

Lite rosentema på ett silverfat.......för jag har ju ett antal silverfat och något måste man ju använda dom till (annars får jag inte köpa fler:)

Vet inte riktigt vad jag ska placera kannan och tvättfatet.......det stod i badrummet förr.......men nu åkte det ut.........till hallen. Sedan maken gott förbi ett antal gånger och det skallrade rejält om kannan och skålen (Han är lite känslig för sådant) så åkte sakerna bort.....så nu vet jag inte vad tingen tog vägen:)

Såååååå hittade jag ett andvändnings område till lilla korgen jag köpte förra söndagen på loppis

Trevlig helg önskar jag

23 augusti 2009

Söndagsmys

Hej igen.......Denna helg har varit så mysig så och massor har jag hunnit med. Lördagen började inte så bra vädermässigt.....så jag skurade ur badrummet på nedre plan och fixade lite annat inomhus....sedan målade jag en liten hylla i rotting som jag räddade ifrån grannarna:).....dom skulle nämligen åka och kasta saker på återvinningen .......men jag hann före......den visat jag en annan dag. Sedan promenerade jag och grannen och då plockade jag en stor bukett med jag vet inte vad.....fast röda bär hade den.......I dag har vi hunnit med bakluckeloppis, picknick och så plockade jag krusbär hos grannen som jag precis har gjort marmelad av......Så nu är det färdigt donat för denna dag.

Denna vackra bukett fick plats på byrån ute i hallen......Sedan blev jag så inspirerad av alla här ute som gjort så vackra kransar....så jag klev i stövlarna och begav mig till skogsslänten som ligger på vår tomt för att plocka lite rönnbär, hann inte gå så långt då jag såg en stor svart sak som låg ihop ringlad....så det blev ingen rönn bärskrans.....Fy! vad äckliga dom är.

Gjorde lite fint på pottskåpet i badrummet, plockade en stor bukett med kryddor som får sprida sin doft där inne.......sedan blev det en flaska med fotbad som jag blandat till utav salt och lavendel.

hängde även upp denna fina lykta ovanför pottskåpet

Ny tvål och nagelborste i en fin liten glasskål som jag fyndat på loppis.

Medans jag fixade och donade med detta.....fixade maken till en italiensk buffé som var makalös......Tur att man inte behöver springa på restaurangbesök ofta och kul att han älskar att laga lite avancerade rätter. Klicka gärna för att kika närmare. Buffén bestod av 3 sorters brusketta, kalv med tonfisk sås, aberguine med fyllning, en underbar sallad med päron, getost och knaperstekt soltorkad skinka och till det ett gott rött vin så klart! Det blev så mycket mat så det fick bli middagen idag med......
Nu ska jag fortsätta att njuta av denna söndag och kika in hos er.
Ha en bra vecka!
Lotta


20 augusti 2009

sovrum

Jaha! äntligen kan jag sätta mig en stund och pusta ut....efter jobb och storstädning i badrum, sovrum och sonens rum.....Nu är det nämligen dags för lite städning efter denna sommar......men det får bli några rum eller lådor i taget. När jag städar känns det alltid bättre att få flytta på saker och ting och så blev det även idag, en om möblering i sovrummet med lite nya ting......och lite piff i badrummet. Imorgon är det ju fredag med så då känns det verkligen extra mysigt och då gör det inget att man sitter uppe lite extra på torsdagen.

Ny bäddat med spetslakan och örngott som jag fyndat på loppis

Bar in en byrå i sovrummet som stått i köket och den passade perfekt

Lite smycken, en sliten kruka och lite lavendel tyckte jag passade på pigtittaren som står på byrån.

Lite vackra ting på silverfat fick också pynta byrån.

Vita mårbacka som jag dragit upp från sticklingar......har ett antal som kommer att få pryda alla fönsterbrädor.

Fick två jättefina stolar av en granne som jag hade tänkt att måla vita....men dom får nog vara svarta tror jag, ställde en i sovrummet med en av mina sydda volangkjolar på och så lade jag mina svarta långa strumpor där i väntan på hösten.

Dessutom hittade jag äntligen en gammal svart resväska på loppis i somras så den får stå brevid stolen i väntan på resan..... men det lär dröja:)

Nu får ni har en trevlig helg!
Lotta

16 augusti 2009

Loppisfynd

Hej! Idag har det varit en ur mysig dag.....Dagen började med lååååång frukost sedan åkte vi på bakluckeloppis....så hann jag och grannen ut på en liten svamprunda......Med mycket fniss.....eftersom vi inte alls är några svampmänniskor och dessutom så gick vi lite vilse......Nåväl efter en och en halv timme kom vi hem med kantareller så att det åtminstone räckte till en varsin toast till maken och mig:) Gott!......och härligt med skogspromenad. Imorgon är det en ny vecka med nya friska tag....och det är så skönt att vardagen har börjat.....Tycker i varje fall jag.......Imorgon börjar äldsta damen i gymnasiet.......och på tisdag börjar dom andra två.......dom tycker inte att det är lika mysigt med vardagen som mamma:)

Idag fyndade jag en korg med tyg och spets, en vattenkanna och ett silverfat.....30 spenn! Perfekt......det är så det ska vara när man går på loppis.......Vissa tror att dom ska käna storkovan med att sälja på loppis......men då tror dom fel.

Jag satte en av mina vita mårbacka i korgen och ställde kannan brevid på vardagsrumsbordet.......fint! bara man inte tittar runt i resten av huset......insåg ganska snabbt att det är dags för storstädning efter sommarlivet.....Tur! är väl att man kan välja vad man ska ta kort på:)
La lite torkade rosenblad i silverskålen i väntan på att fotsalt med rosenblad ska göras.......när nu tiden finns till.

Plockade lite vete eller korn........Äh! jag vet inte var det är för sort....men torkas ska den med lite lavendel som jag skördat ifrån örtagården.......får se vad jag hittar på sedan.


Nu ska jag fortsätta lite med att kika in hos er och fyllas av inspiration.......

Ciao Lotta

12 augusti 2009

Tillbaka

Hallå! alla ni. Japp! Då var denna ljuva tid över, för den har verkligen varit ljuvlig.....Vissa år är bättre en andra och iår blev det en underbar semester med massa bad, regn, blåbärsplockning, trevligt umgänge, got mat, fyrtiårs fest, långa sovmornar, långa frukostar, loppisar och en massa annat och även bara lata dagar. Men nu är man tillbaka på jobbet och som alltid är det lika skönt att komma tillbaka till vardagen.....fast det var lite jobbigt första dagen, men nu är man i det igen. Jag tänkte summera min sommar med sommarbilder.......


Semestern inleds med ostron och champange.......Mmmmmm

Underbara rofyllda stunder i Dalarö.

Vackra solnedgångar.....

Mysig semester med goa grannar i Örebro.

Fina buketter ifrån trädgården.


Hurra....hurra min älskling som fyrtio år blev. Japp! maken min blev gubbe....Ha..ha...ha...eller en mogen man kanske låter bättre:) Ett överaskningsparty lyckades jag och goa grannar att få ihop.... gissa om han blev snopen när drygt fyrtio gäster annlände....Det blev så lyckat.......och gissa om jag blev snopen, som lyckades hålla allt hemligt i flera veckor.....Det ni
!



Det blev massor av loppisfynd, här har jag fyndat söta kaffekoppar som jag var tvungen att ställa på en bricka och lite fina glas.........visar massor med annat en annan gång.





Vi blev med kanin:)....en liten "snuttan" ville sonen ha......så söt....så söt.




Semestern avslutades med kräftskiva på tu man hand.....och fler blir det.



Så äntligen börjar det roliga....att skörda alla gosaker och mycket blev det iår med.....Så nu blir det till att lägga in rödbetor, sylta och safta.

Nu får ni ha en fortsatt trevlig vecka.

Ha det gott!

Lotta