28 augusti 2008

Syhörna

Hej igen! Jag vet att det var ett tag sedan men...men det finns sååååå mycket att ta itu med efter sommaren skolstart, jobbstart, svamp plockning, sylltning, städning i trädgården ,sätta lökar, rensa inomhus, försöka umgås med familjen och dessutom så har jag fått ett nytt dockskåp som ska målas och pyntas.
( Visar bilder senare) Imorgon är det redan dags för en ny arbetsvecka, helgerna går föööör fort. Jag köpte ett sy bord för ett tag sedan på blocket som inte ännu är målat, men jag fixade i varjefall till en sy hörna för mig i hallen. visar lite bilder på det.


Jag ställde dit sy maskinen och sydde ett överdrag utav ett örngott med monogram. Sedan ställde jag dit de stora trådrullarna med spets upprullade.
I min fina glasklocka har jag spetsband, hittade en fin sax på loppis i somras så den fick så klart också ligga där.
Här under förvaras då den icke så vackra moderna symaskinen.

Passade på att röra runt bland sakerna på byrån i hallen på samma gång:)

Denhär fina skålen fick jag av en vän i julklapp. Jag fyllde den med vatten och la i en stockros som blåsten hade tagit.
Lite vita brev, kuvert och en brevsprätt på ett silverfat passar ju bra i hallen.

I min andra glaskupa fick det bli en spetsduk med klara och frosstade glaskulor i.

Nu får ni har en fortsatt trevlig söndagskväll!

Lotta

11 augusti 2008

Lite sommarfix

Hallå! Visste väl att det var något jag glömt att visa, man köper så mycket saker på loppisar så man inte hinner med. Har ju sagt tidigare att jag tycker väggarna i trappan ser lite tomma ut. så när vi var på en loppis hittade jag en liten furuspegel och en hörnhylla i furu, så det var bara att plocka fram vit färg och sätta igång.


Tyvärr hade jag inga före bilder, men temat blev vitt och rosor i rosa. Jag ville piffa till hörnhyllan lite så jag satte spets på hyllkanterna och det blev riktigt fint.

Bröllopsdag 4/8 tur att maken vet vad man vill ha. Texten kan ni säkert läsa. Jag fick två sådana skylltar med olika text, en fin liten flaska med gravyr och en liten rosa rosenbukett i tyg.

Ställde allt tillsammans på hörnhyllan, den lilla oljelampan är köpt på loppis.

Texten på nästa skyllt........
Såhär en bild på rosorna och vasen. Ett silverfat och näsdukar med rosor på fick också plats. Tycker att det blev en bra början i trappen, vill så klart hitta mera fina saker att smycka väggarna med.

Åhhhh imorgon är det fredag, kan inte förstå att denna vecka gick så fort. Ni får ha en trevlig helg!

Lotta


10 augusti 2008

Loppisfynd

Hallå! alla ni där ute nu är jag tillbaka efter lååååång semester, imorgon är det dags för allvaret igen, men som varje år är jag ganska nöjd med mina fem veckor. Jag är lite av rutin människa jag, kan inte påstå att det funnits några alls nu, men...men det är väl meningen de. Jaha vad har jag hunnit då? Jo massor, varit i Örebro med våra trevliga grannar i fem dagar, Varit i Skåne och så hann vi med en sväng till Danmark. Sista veckan när det har varit dåligt väder, hann jag med att städa i hela huset och då menar jag verkligen i hela huset i varje vrå och i varje skåp, känns så skönt efter att ha levt i sommarhem. Ja! ni vet när man inte orkar ta tag i saker och ting. Så har jag ju dessutom hunnit med massor av loppisar så klart! Så nu är jag redo att möta hösten efter en intensiv sommar. Älskar när man tänder ljus när det mörknar, laga goda grytor och bara vara inne och pyssla utan dåligt samvete. Älskar så klart! att ta långa höstpromenader med och gå i skogarna och leta svamp, även om vi aldrig hittar någon.......Slutar med att vi får åka till vivo och handla kantareller:) Nåväl så har jag saknat blogglivet, superkul ska det bli att få kika in hos er alla. Visar lite bilder ifrån sommarens fynd.


Fyllde hela köksbordet med fynd i varjefall, det är bra jobbat. Då ska ni veta att gubbens alla böcker inte är med.

Lite spetslakan...eftersom jag bara har hela linneskåpet full *fniss* Kan alltid vara bra att há.


Hittade en fin kista som då ska målas, ni kan säkert gissa vilken färg. Tänkte ha lite tidningar i.


Lite silverfat, en såsslev lite fat, en silverskål, spetsdukar och en silvertunna.


Så fick jag dom här söta mameluckerna av min svärmor som hon köpt på loppis. Ska hänga dom i sovrummet.


Så hittade jag en söt pyjamaspåse och ett fint överkast.


Sen hittade jag något som jag inte vet var det är....Någon som vet kanske? har satt en vit linne servett i varje hål. Så hittade vi en sopskyffel i silver, hoppas att kunna hitta en liten sopborste med.

Sådär ja! tror att jag fått med allt.
Ha en bra söndagskväll!

Så ses vi snart